melissalindh

ibland mår jag inte så bra, som idag.. (Lång djup tex med mycket känslor)

Jag behöver skriva av mig lite för jag känner mig inte på topp precis.. Tankarna jag stängt av och försökt förtränga under en lång tid har nu kommit ikapp mig igen så dagarna har bara blivit svårare och svårare, jag försökte idag dra mig kvar i sängen så länge jag kunde tills jag tvingade mig själv sätta mig vid sminkbordet, jag satt där och bara kollade på mig själv medan jag borstade mitt hår tills allt bara brast igen.. Jag klarade inte av det, jag ville verkligen inte till skolan just idag.. 


Varje dag så kämpar jag med stora svårigheter i skolan och har gjort sedan dagis, det är det många som gör så jag ber inte om att ni ska tycka synd om mig jag ber om att någon någon gång ska förstå mig och inte bara tro vad som helst och döma mig utan att veta. För att gå in på det lite mer så har jag dyslexi (diagnostisera), koncentrationssvårigheter (står på papper) sedan har jag förmodligen dyskalkyli med och jag är 98% säker på att ja har ADD men det tar sådan tid att få en utredning och alla vi ringt till säger bara olika saker var man ska vända sig och hit & dit. Sedan finns det andra sker men dom vill jag ej gå in på för de är lite privat en så länge..
Jag har under hela mitt liv haft det väldigt tufft i skolan, jag har aldrig riktigt hängt med på lektionerna och jag har alltid varit den som inte fattat (speciellt i matten).
Lärare har stått och skrikit på mig för att få mig fatta, jag har alltid varit den som gått till en annat rum på lektionerna med en annan lärare och inte varit så delaktig i klassen, när jag var liten tyckte jag inte alls om de, då undrade jag varför jag var dum i huvudet typ men när jag blev äldre började jag acceptera det mer när jag visste vad det var osv..


Jag har gått 13 år i skolan snart och varje dag har jag gått dit och vetat att jag varit sämst i klassen ( nu kommer ni tänka "så får man inte tro om sig själv" eller "så är det inte alls" eller "gud vilket dåligt självförtroende horn har") Men detta är något jag vet, inte bara för att någon sagt det till mig utan jag har alltid vetet det bara, och jag är väl okej med det ( visst mitt självförtroende när de gäller skolan är väl inte på topp men annars så), någon måste ju va dålig på dålig på något, men kan ju inte vara bra på allt.. Jag vet ju att jag är bra på massa andra saker som kommer hjälpa mig mycket mer i livet och jag vet att jag säkert är bäst på något annan som någon annan är sämst på så det är inte den största saken, det är mest det att jag efter nu 13 år har gått någonstans och vetat att jag inte passar in där (eller med min vänner då) men resten.. Jag har hört 100 gånger att skolan inte är för alla och den är inte för mig. Och nu efter 12/13 år att ha gått med dom där tankarna i huvudet och kämpat med dessa svårigheter så känner jag lite att jag ger upp mer och mer, jag känner att hur hårt jag än jobbar så lönar det sig inte liksom, jag kommer ingen stans, eller visst min närvaro har blivit mycket bättre och jag är gladare nu i skolan än vad jag var i 8an, men ibland kommer dom där tankarna och dipparna igen.. 
Jag måste bara reda ut en sak till innan jag sluter att skriva....
Jag har under dessa åren, eller iallafall de senaste åren blivit kallad lat och att jag inte tar tag i det, att jag bara vill ha de kul och att jag skiter i allt, men fan heller, jag kämpar med denna skiten dagligen. Visst det kan se ut som jag är lat eller inte tar tag i det men det är isåfall för att det är mitt ända sätt att klara mig, att stänga av helt och lossas som allt är normalt, det är så jag försvarar mig själv innom detta och om jag inte hade gjort så så vet jag inte hur jag hade klarat mig eller hur jag hade mått. Så snälla ni skaffa lite förlåtelser innan ni dömmer mig. Skolan är inte det viktigaste i livet, inte för mig iallafall, personligen tycker jag det är mycket coolare att jobba med något man är duktig på och brinner för än att få jobb för man hade ett några A / B på ett papper.

Jag tänkte faktiskt sätta mig och prata lite om detta i en video idag, försöka förklara lite bättre och mer ingående i saker, så ni förstår bättre osv.. så om ni inte fattade texten eller bara tycker de va tråkigt att läsa så kommer detta upp på video med ännu mer info, jag fick iallafall förklara en heldel och jag hoppas att någon förstår eller börjar förstå mig. Jag går trotts allt fortfarande dit och försöker.

ha det bäst nu! puss

  

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas