melissalindh

detta är väldigt viktigt för mig för det gör mig lycklig.

Vill på förhand varna för en lång text med massor av känslor, detta är ett väldigt viktigt ämne i mitt liv så tänkte dela med mig till er som är intresserade.

Under hela min tonårsperiod har jag som många andra mått väldigt dåligt, jag har alltid varit osäker i mig själv när det gäller vem jag är som person, hur jag ser ut och hur jag ska vara mot/med andra människor. Jag har hatat mig själv och jag har älskat mig själv, jag har alltid känt att jag är sämre än alla andra men samtidigt har jag känt/vetet att jag är lika mycket värd som alla andra. Hela jag är en berg och dal barna som aldrig tar slut då jag är en HSP person. Att vara högkänslig är något jag älskar och hatar men det är den jag är. 

Jag är nu inte tonåring längre utan jag är 20 år gammal och i år blir jag 21, och jag har kommit så mycket längre i mitt liv än vad jag hade kunnat drömma om på bara ett år. 
Jag mognar mer och mer för varje dag och jag har på riktigt börjat inse vad som är viktigt fö mig i mitt liv och jag har börjat se åt mig själv och vad som gör mig till den personen jag vill vara.. Nu kommer jag berätta något väldigt viktigt för er som har hjälp mig.

Lycka är något alla vill komma åt, och lycka kommer inifrån dig själv och bara dig själv. Ingen annan än just jag själv kan göra mig lycklig, man kan aldrig förlita sig på att någon annan människa eller sak ska göra en genuint lycklig i livet. Du kan bli glad över vad andra personer säger eller gör för dig, du kan bli glad för en sak du gjort eller köpt men de sakerna kan aldrig göra person du är lycklig i livet du lever. Det som gäller är att göra de sakerna som hjälper dig på vägen. Jag vill leva för mig själv inte för något/någon annan, jag vill göra dom sakerna som gör mig glad på det sättet det funkar för mig, jag är inte till på jorden för att behaga någon annan än mig själv, visst kan det låta själviskt och jag menar inte att man ska vara ond mot andra och bara tänka på sig själv även om det är det ibland man måste göra, man ska fortfarande kunna vara snäll mot andra och kunna vara helt fokuserad på sig själv. 
Och om man har folk som stöttar en och förstår detta så förstår dom för dom själva ska göra samma sak för de själva för att man är till för att hjälpa varandra inte för att behaga. 

Har man negativa tankar (som alla har) ska man hur svårt de än kan vara försöka tänka på det positiva i liv för sin egna skull och sitt egna välmående och visst fan kan man ha dagar då allt rasar och det måste man få ha för allt kan inte alltid vara glass och ballonger, men man ska aldrig förlita sig på att någon annan ska plocka upp än när men är på botten utan om man känner att man har tillräckligt starka ben själv så är de man själv som kan resa sig upp igen. 

Jag har äntligen börjat göra saker i mitt liv för min egna skull, jag har rest mig själv från botten och börjat bli en hårdare och starkare människa, såklart har jag fått hjälp på vägen men i slut ändan är det mig det har hängt på. Jag har börjat stå upp för mig själv och det jag tycker vilket var bland det läskigaste jag visste förut och jag tycker fortfarande att de är bland det jobbigaste men jag har iallafall börjat öppna min mun och nå ut. Mina val är mina val och ingen annans, jag är klar med att leva för att behaga andra för att jag är trött på att hela tiden tänka på vad jag säger, gör och ser ut för alla andras hjärnor och ögons skull. 
Senaste året har varit en ögon öppnare för mig, jag vet idag vad jag vill göra med mitt liv och jag vet hur jag vill känna mig i mitt liv, jag vill inte ångra att jag aldrig tog tag i mig själv. 
Nu är det dags att jag låter Melissa vara Melissa och Melissa gör vad hon känner gör henne till en lycklig människa. 
Jag är så glad över att jag har så fina personer som störtar och finns med på vägen, jag vet att min lilla vovve sitter i himlen och vägleder mig.


Jag har såklart en bra bit kvar till dit jag vill komma men att ha kommit en bit på vägen istället för att stå och trampa i samma fotspår är en stor sak för den osäkra lilla tös jag alltid varit, jag vill älska mig själv både in och utsida. Jag vill att du ska vara lycklig och må bra och göra vad du vill för din egna skull. 
Tack för att du läste och tack för att du är du.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas